Kantlijn: De wet die met zekerheid niet gaat werken

Gerrit Zalm noemde hem ooit Fidel Castro aan de Amstel. Dat had hij beter niet kunnen doen, want nu zit Fidel in het kabinet en gaat het met de Nederlandse werknemer dezelfde kant op als onder de andere Fidel in Havanna.

Ik heb het natuurlijk over Lodewijk Asscher, wiens stem alleen al mijn nekharen rechtop zet en bovendien nog een stukje uitrekt. De man die de annalen van de Partij van de Arbeid zal ingaan als de naïeveling die de werkgelegenheid voor zijn doelgroep definitief naar een lager niveau heeft getild.

Als ik werkgever was zou ik gedaan hebben wat veel bedrijven al gedaan hebben. Alle tijdelijke krachten er uit. Pats, op straat met jullie, voor ik jullie een vast contract moet bieden. En vervolgens zou ik Haagse Fidel een goede fles en een kist sigaren hebben gestuurd. Per PostNl, wel te verstaand. De werkgever die zo goed omgaat met ZZP-ers.

Binnen de PvdA zullen ze niet geloven dat ik snak naar het moment dat ik weer eens positief over hen zal kunnen schrijven, maar ik vrees dat het zover niet meer kan komen. Als de gevolgen van deze wet binnenkort echt voelbaar worden in brede lagen van de samenleving, zal deze versie van het socialisme terminaal verklaard worden en zullen wij uit pure menselijkheid de partij het recht op een zachte dood gunnen.

Asscher durft met droge ogen in een interview met NRC Handelsblad te zeggen, dat het “heel spannend wordt of de wet gaat doen wat hij moet doen.” Waarmee is bewezen dat de wet een vinding van technocraten is. Een machine die nu in de eerste testfase terecht gaat komen.

Jonge Fidel vervolgt met de melding dat de wet “zich nu eerst een paar jaar in de praktijk moet bewijzen.” Hoeveel slachtoffers zijn er dan al gemaakt?
Maar er is geen reden tot wanhoop want “als blijkt dat het doel onvoldoende wordt bereikt, zal ik hem aanpassen,” beloofde de minister.

Met dit laatste statement is vast komen te staan dat Lodewijk Asscher voorgoed het contact met de realiteit is kwijtgeraakt. Over een paar jaar? Lodewijk, lieverd, dan zit jij niet meer in het kabinet en bestaat jouw partij niet eens meer!

.

.

ScreenHunter_09 Jun. 01 09.24

.


Stormkracht (e-boek) nu voor € 2,50.

Cover Stormkracht DEFEind 2010 veranderde het leven van tekstschrijver Frits Kappers van de ene dag op de andere dag in een stormachtige nachtmerrie, toen bij zijn vrouw borstkanker werd vastgesteld. Ineens was er de dreiging die kanker met zich meebrengt. Het bewustzijn van de sterfelijkheid. De angst om te verliezen.
Om zijn angsten te bezweren sloeg de auteur vrijwel dagelijks aan het schrijven over wat hij meemaakte, voelde, dacht, vreesde en hoopte. In stormachtige omstandigheden moest hij er het beste van zien te maken.”Alles was of zwart of wit. Het kon goed gaan, maar ook fout. Een tussenweg was er niet.”

Stormkracht geeft een openhartige inkijk in het proces dat de auteur en zijn vrouw doormaakten vanaf het eerste onderzoek tot het einde van de nabehandeling. Het boek geeft een beeld van de onverwachte kracht die liefde biedt als het echt nodig is.

.

Klik hier om een exemplaar te bestellen.

.

.

Auteur: Frits Kappers

Schrijver, publicist, werkt desgevraagd in opdracht.

Geef hier uw reactie: